News alert

Ben jij ook altijd op zoek naar het laatste nieuws? Gadget Paradise houdt je graag op de hoogte van alle laatste consumenten weetjes en beantwoord je vragen zoals wat is de beste smartphone van 2018, waar kan ik die goedkoop kopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle hot-topics.

RSS

Volg al het laatste nieuws van Gadget Paradise eenvoudig en automatisch via onze RSS feeds.

Gadget Paradise RSS2017 Nieuws
Sitemap op categorieSitemap op categorie
Sitemap op categorieSitemap op merk

Abonnement opzeggen is niet altijd nodig

Gadget Paradise
Friday 28th, July 2017
Auteur: Kay Volker

Als je van plan bent een tijdje jouw telefoon niet te gebruiken, wil je misschien je telefoon abonnement opzeggen. Maar hier zitten veel nadelen aan, zo raak je dan bijvoorbeeld je telefoonnummer kwijt. Wat zijn de mogelijkheden om bijvoorbeeld je Sim Only abonnement te pauzeren?

Op het Simyo Blog besteedt Sim Only provider Simyo hier uitgebreid aandacht aan. Het is niet mogelijk om een abonnement te pauzeren. Dat je dus tijdens de gepauzeerde periode geen abonnementskosten betaalt en later het abonnement weer kunt hervatten. Er zijn wél andere maat-regelen die ervoor zorgen dat een abonnement opzeggen niet nodig is.


Abonnement opzeggen

In de hele EU bellen en internetten uit je bundels
Overweeg je jouw abonnement te stoppen omdat je een tijdje in een ander EU-land bivakkeert? Je kunt tegenwoordig dan gewoon je bundels blijven gebruiken. Ook in Spanje of Noorwegen, of een willekeurig ander EU-land. Om deze reden hoef je jouw abonnement dus niet op te zeggen.

Abonnement opzeggen of aanpassen?
Ben je voor langere tijd niet in de EU? Dan wil je misschien alsnog je Sim Only abonnement opzeggen. Ook dan hoeft dat niet per se nodig te zijn. Bij veel providers kun je jouw bundels aanpassen. Zo is het bij Simyo mogelijk om de internetbundel uit te zetten. Je bent dan een miniem bedrag per maand kwijt, maar raakt niet je telefoon kwijt. Ook blijf je tóch bereikbaar. Iets dat je familie misschien wel fijn vindt als je zo ver van huis bent! Ben je weer in het land? Dan kun je gewoon weer een internetbundel nemen. Dat is geen probleem.

Een andere mogelijkheid: overstappen op Prepaid
Zit je er écht niet op te wachten dat je tijdens een bepaalde periode abonnementsgeld betaalt terwijl je jouw telefoon niet gebruikt? Het is begrijpelijk dat je jouw telefoonnummer niet kwijt wil raken. Om deze tóch te behouden kun je dan overstappen op Prepaid. Hoe dat precies werkt, dat lees je op het Simyo blog.

Dit is zeker een optie als jouw Sim Only abonnement maandelijks opzegbaar is. Bij een jaarcontract zit je vast aan de einddatum van je contract, wat weer een nadeel is als je wil overstappen naar Prepaid. Omgekeerd overstappen, van Prepaid naar Sim Only, kan op elk moment. Ideaal dus als je na een tijdje weer terug in Nederland bent.

Je abonnement opzeggen? Dat is, zoals je kon lezen, dus heus niet altijd nodig. Je blijft zo altijd bereikbaar, ook in het buitenland. Zeker in de EU is het nu genieten geblazen: je kunt in elk EU-land alle bundels gebruiken die je thuis ook gebruikt. Dan is een abonnement opzeggen niet meer nodig, toch? Nee, dan kun je juist lekker WhatsAppen met je ouders, Facetimen met je vrienden en foto’s delen met het thuisfront.

Overige nieuwsartikelen

Welkom op de website Gadget Paradise. Hier verslaan wij al het nieuws omtrent de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Google Android, Samsung Galaxy en Apple iPhone. Alle nieuwe 2018 smartphones komen hier uitgebreid aan bod, we bespreken de specs en laten je weten waar je de mobiele telefoon kunt kopen. We geven uitleg over de voor- en nadelen van het kopen van een los toestel of het afsluiten van een abonnement. Ook de verschillende besturingssystemen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan aanverwante nieuws onderwerpen zoals tablets, smartwatches en accessoires, ook houden we je op de hoogte van de nieuwste technologieën en trends zoals Virtual Reality, Internet of Things en 5G. Bookmark deze site en blijf op de hoogte van al het 2018 nieuws!