News alert

Ben jij ook altijd op zoek naar het laatste nieuws? Gadget Paradise houdt je graag op de hoogte van alle laatste consumenten weetjes en beantwoord je vragen zoals wat is de beste smartphone van 2018, waar kan ik die goedkoop kopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle hot-topics.

RSS

Volg al het laatste nieuws van Gadget Paradise eenvoudig en automatisch via onze RSS feeds.

Gadget Paradise RSS2017 Nieuws
Sitemap op categorieSitemap op categorie
Sitemap op categorieSitemap op merk

6 redenen waarom elektrische rolgordijnen ideaal zijn

Gadget Paradise
Thursday 11th, October 2018
Auteur: Kay Volker

Rolgordijnen zijn heel praktisch, dankzij de grote keuze in materialen en afwerking zien ze er ook nog eens heel stijlvol uit. Een elektrisch rolgordijn biedt een aantal unieke voordelen, zo kun je dit type raamdecoratie op afstand bedienen. Welke voordelen elektrische rolgordijnen nog meer bieden kun je op deze pagina lezen.


Wat heb ik nodig voor een elektrisch rolgordijn?
In principe is een elektrisch rolgordijn niet veel anders dan standaard raamdecoratie, alleen is de gordijnrails ditmaal voorzien van een motor die met een knop of afstandsbediening te bedienen is. Hoewel het mogelijk is om elektrische gordijnrails voor horizontaal schuivende raamdecoratie te gebruiken, en ook voor plissťs, vouwgordijnen en andere gordijn types, is de combinatie van rolgordijn met een elektrische motor het meest populair.

1. Raamdecoratie bedienen op lastig te bereiken plekken
Een zolderraam die te hoog in het dak verwerkt zit, of een venster dat zich half achter de sofa bevindt, het komt regelmatig voor dat gordijnen op plekken hangen waar je niet goed bij kunt komen. Je kunt steeds weer een trapje tevoorschijn trekken om toch bij de bungelende koordjes te komen, of schoenen uit en op de bank klimmen om de gordijnen open te trekken. Met een elektrisch rolgordijn hoef je geen acrobatische toeren meer uit te halen om de raamdecoratie te bedienen.

2. Ideaal voor minder validen
Wanneer je gebonden bent aan een rolstoel, slecht ter been bent of niet zoveel kracht in je armen of handen hebt, kan het openen en sluiten van gordijnen een flinke opgave zijn. Je kunt met een heel soepele gordijnrails en zeer lichte gordijnen dit ongemak nog enigszins verlichten, maar ideaal is het nooit. Met elektrische gordijnen heb je geen kracht meer nodig, je hoeft alleen nog maar op een knopje te drukken. En met geheel automatische raamdecoratie is zelfs dat niet meer nodig. Maar daar komen we later nog op terug bij het punt over domotica.

3. Open de gordijnen vanaf de bank, vanuit bed etc.
Gemak dient de mens, je zit lekker op de bank met de poes op schoot en het wordt donker. Sta je op, met het risico van een paar scherpe klauwen in je bovenbeen, of zwaai je naar de buurman die langs het raam loopt om zijn hondje uit te laten? Met een elektrisch rolgordijn kun je alle raamdecoratie in huis openen en sluiten, waar je ook bent. Je hoeft niet meer uit je warme bed te stappen op de koude vloer, om de gordijnen in de ochtend te openen. Je kunt zelfs vanuit een andere ruimte de gordijnen sluiten of openen. Bijvoorbeeld een rolgordijn in de badkamer die je vanuit de slaapkamer neerlaat zodat je in je nakie de badkamer in kunt stappen (die buurman ziet alles!).

4. Kinderen gaan op tijd slapen
De kinderen mogen nog even spelen en dan moeten ze echt gaan slapen. Je wilt ze leren zelfstandig te zijn, en gaat niet steeds als een politieagent de kids controleren. Wanneer het echt de hoogste tijd is om te gaan slapen sluit je de gordijnen op de kinderkamer vanuit de huiskamer. Bedien ook de slimme verlichting en dim de lampen tot de nachtstand. Zo kunnen de ouders lekker relaxed die Netflix serie blijven kijken, en de kinderen weten dat het tijd wordt om te gaan slapen. Die kus komt wat later, wie houdt dit het langste vol; papa, mama, zoon of dochter?

5. Koppel het elektrisch rolgordijn met domotica
Enkele voordelen die we reeds genoemd hebben zijn nauw verbonden met huisautomatisering ofwel domotica. Je kunt rolgordijnen elektrisch koppelen aan een centraal systeem waar je bijvoorbeeld ook de verlichting of een alarmsysteem aan koppelt. Zo kun je de volledige woning met een druk op de knop, of een tik op het scherm van je mobieltje in avond stand zetten, of op vakantie modus zodat het huis er altijd bewoond uitziet.

6. Bedien de gordijnen buiten de woning
Je hoeft niet eens thuis te zijn om de gordijnen te bedienen wanneer de zender/ontvanger verbonden is met het internet. Zo kun je de gordijnen vanaf je werk sluiten wanneer je wat langer moet blijven, of voorkom die hitte in de zomer en sluit in de middag even de rolgordijnen. Wanneer de schoonouders op reis zijn, kun je afspreken de gordijnen iedere ochtend en avond even te openen en sluiten, dat doe je gewoon via een app op je smartphone!

Dit waren onze favoriete redenen waarom elektrische rolgordijnen ideaal zijn. Waarom kies jij voor een elektrisch rolgordijn?

Overige nieuwsartikelen

Welkom op de website Gadget Paradise. Hier verslaan wij al het nieuws omtrent de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Google Android, Samsung Galaxy en Apple iPhone. Alle nieuwe 2018 smartphones komen hier uitgebreid aan bod, we bespreken de specs en laten je weten waar je de mobiele telefoon kunt kopen. We geven uitleg over de voor- en nadelen van het kopen van een los toestel of het afsluiten van een abonnement. Ook de verschillende besturingssystemen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan aanverwante nieuws onderwerpen zoals tablets, smartwatches en accessoires, ook houden we je op de hoogte van de nieuwste technologieŽn en trends zoals Virtual Reality, Internet of Things en 5G. Bookmark deze site en blijf op de hoogte van al het 2018 nieuws!