News alert

Ben jij ook altijd op zoek naar het laatste nieuws? Gadget Paradise houdt je graag op de hoogte van alle laatste consumenten weetjes en beantwoord je vragen zoals wat is de beste smartphone van 2018, waar kan ik die goedkoop kopen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle hot-topics.

RSS

Volg al het laatste nieuws van Gadget Paradise eenvoudig en automatisch via onze RSS feeds.

Gadget Paradise RSS2017 Nieuws
Sitemap op categorieSitemap op categorie
Sitemap op categorieSitemap op merk

Google Home gekocht? Sluit hem aan op deze 3 systemen!

Gadget Paradise
Saturday 15th, December 2018
Auteur: Kay Volker

Je hebt de beslissing gemaakt om een Google Home speaker in huis te halen. Hoewel het geluid van de Google Home, Google Home Mini en de Google Home Max behoorlijk goed klinkt als je rekening houdt met het beperkte formaat, is het juist de microfoon die deze apparaten zo interessant maakt.


De slimme speakers reageren namelijk op jouw stem. Zo kun je muziek starten met een spraakcommando, of een vraag stellen die automatisch via de populaire zoekmachine van Google wordt opgezocht. Maar met andere slimme apparaten maak je van de Google Home pas écht een Smart Home! Hier zijn drie systemen die werken met deze slimme speaker.

1. Chromecast
Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat Google Home werkt met de Google Chromecast. Dit is een slim kastje dat van ieder televisietoestel een slim apparaat maakt waarmee je streaming video af kunt spelen, muziek draadloos over de thuiscinema kunt laten spelen en nog veel meer. Voor een paar tientjes haal je al een Chromecast in huis. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar, in de basis is iedere Chromecast een ontvanger. De bediening gaat via een externe app op je smartphone of tablet. Of een Google Home natuurlijk. Het is heel eenvoudig om deze apparaten aan elkaar te koppelen en met elkaar te laten communiceren. Zo kun je met een centrale Home speaker zowat alle Google apparaten in huis besturen. Een Chromecast is net als de Home niet exclusief geschikt voor Google producten, je kunt bijvoorbeeld ook vanaf een Apple iPhone naar de televisie streamen.

Google Cast
Als je meer functionaliteit wilt dan de standaard Chromecast apps kun je gebruik maken van Google Cast. Deze software laat je alles vanuit de Chrome browser op je PC naar de televisies streamen. Zo wordt het televisietoestel een extern beeldscherm. Wanneer je eenmaal apparatuur in huis hebt op basis van dit “ecosysteem” wordt uitbreiden heel eenvoudig. Gelukkig heeft Google de Home en Chromecast redelijk open gehouden, zodat je ook producten van andere merken kunt gebruiken.

2. Philips Hue
Het merk Philips is al meer dan een eeuw een begrip in Nederland én in de rest van de wereld. Wie had kunnen denken dat een kleine lampenfabriek uit Eindhoven zoveel succes zou boeken? Met Philips Hue hebben ze de lamp nieuw leven ingeblazen, deze serie slimme lampen behoort tot de beste op de markt. Daarom is het erg prettig dat de Google Home ook samenwerkt met de Hue serie lampen. Maar waarom zou je de verlichting met Home bedienen?

Effe Dimmen!
De meeste mensen raken “verslaafd” aan de Hue lampen met een starterkit. Dit kunnen enkele lampen zijn die warm wit of juist koel wit zijn, er zijn ook multicolor lampen waarmee je alle kleuren van de regenboog kunt maken. Heel mooi, maar waarom zou je daar de spraakassistent van Google voor gebruiken? Nou, bijvoorbeeld wanneer je in de keuken bezig bent en je hebt vieze handen. Je hoeft alleen maar te zeggen dat de lampen moeten dimmen of juist feller moeten branden en het gebeurt. Je kunt vanaf de bank de lampen van kleur laten veranderen, zo hoef je niet eens meer jouw smartphone of tablet erbij te pakken. Houdt er rekening mee dat er verschillende soorten lampen in de Hue serie leverbaar zijn met afwijkende functionaliteit. Controleer vooraf welke features je nodig denkt te hebben.

3. Somfy TaHoma
De vorige twee mogelijkheden waren aanvullingen op de Google Home, de Somfy TaHoma is juist het centrale middelpunt waar alle slimme apparaten samenkomen. Somfy is een Frans bedrijf dat zich heeft toegelegd op huisautomatisering met uiteenlopende smart home apparaten waaronder (garage)deuropeners, elektrische gordijnrails, IP camera’s en alarmsystemen. De TaHoma is een “bridge”, dat is een kastje waarmee je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt bedienen via één centrale app. Hoewel Somfy een aantal van deze apparaten zelf maakt, kun je de bridge ook gebruiken met andere producten, zoals Philips Hue lampen, Sonos luidsprekers, Amazon Alexa en dus ook Google Home. Dat gaat via IFTTT (If This Then That), een gratis tool om scenario’s op maat te maken. Zo kun je spraakcommando’s die je aan de Google Home geeft via de TaHoma een actie laten uitvoeren.

Overlappende mogelijkheden
Wanneer je een smart home wilt inrichten zul je merken dat de verschillende apparaten en apps overlappende mogelijkheden bieden. Je kunt dan zelf kiezen of je separate diensten gebruikt, of deze samenbrengt in een centrale app zoals die van Somfy. Het voordeel hiervan is dat je meerdere apparaten met elkaar kunt laten samenwerken. Denk aan de lichten inschakelen terwijl de gordijnen automatisch sluiten. Sommige functies van de Google Home zullen (nog) niet via de Somfy app werken. IFTTT kan dan een uitstekende oplossing zijn.

Google Home biedt veel mogelijkheden, samen met andere slimme apparaten haal je de maximale potentie uit deze luidspreker met spraakbesturing.

Overige nieuwsartikelen

Welkom op de website Gadget Paradise. Hier verslaan wij al het nieuws omtrent de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Google Android, Samsung Galaxy en Apple iPhone. Alle nieuwe 2018 smartphones komen hier uitgebreid aan bod, we bespreken de specs en laten je weten waar je de mobiele telefoon kunt kopen. We geven uitleg over de voor- en nadelen van het kopen van een los toestel of het afsluiten van een abonnement. Ook de verschillende besturingssystemen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan aanverwante nieuws onderwerpen zoals tablets, smartwatches en accessoires, ook houden we je op de hoogte van de nieuwste technologieën en trends zoals Virtual Reality, Internet of Things en 5G. Bookmark deze site en blijf op de hoogte van al het 2018 nieuws!